Showbouviers

Bouviers des Flandres uit
showbloedlijnen

De meeste mensen kennen het type bouvier des Flandres uit de showbloedlijnen met een mooie bouw en een nogal weelderige vacht. Deze bouviers des Flandres zijn uitermate geschikt als huishond bouvier voor families met kinderen. Toch zouden deze Vlaamse koehonden enkele kenmerken volgens de rasstandaard moeten bezitten. Het zouden rustige en stabiele veedrijvers moeten zijn met een zekere dosis moed en verdedigingsdrang.

Een bouvier des Flandres mag geen allemansvriend zijn, maar hij/zij mag zeker ook geen agressieveling zijn. Let bij het kiezen van een puppy dat hij niet angstig wegkruipt. Toch mag een bouvierpuppy een zekere gereserveerdheid laten zien.
Let op dat de bouviers niet nerveus en zenuwachtig zijn.
De ouders eens kritisch bekijken geeft je meestal een idee hoe jouw latere hond zich zal gedragen. Je wil trouwens toch geen bouvier die de ganse dag heen en weer wipt of een hele tijd ligt te janken of te blaffen. Daar hou je zelf een zenuwinzinking aan over. Als je van zulke honden houdt koop je beter een ander ras

Bezoek verschillende kennels of vraag aan de fokker een paar referentieadressen van mensen van jouw buurt die een hond bezitten van zijn bouvierfokkerij.

Veel succes met je zoektocht en contacteer ons voor meer info!

Hieronder zie je een paar voorbeelden van uitmuntende showbouviers die enkele kampioensprijzen behaalden op internationale shows.

Met dank aan Karin en Luc van Maesbouvers voor de mooie foto’s!

Showhond Maesbouviers
Showhond Bono juni 09

Showhond Bono van d’Engelsehutte

Showhond maesbouviers
Showhond maesbouviers

Benieuwd naar onze boeven?

Wat zijn werkhonden?