Bouviers des flandres van d’Engelsehutte

Sinds 1989 Bouvierpups van D’Engelsehutte

Bekijk de meest recente bouvierpups nestverwachting op onze Facebook-pagina!

Aan kandidaat kopers van bouvierpups  vragen we om eerst telefonisch contact op te nemen met ons op +32 478 55 51 21. Op die manier kunnen we de meest recente info over onze bouviers des flandres en bouvierpups geven. Wij vragen ook steeds om OP AFSPRAAK even tot bij ons te komen om kennis te maken met onze bouviers.
Dan kunnen kandidaat-nieuwe-baasjes van bouvierpups ook onze bouvierkennel bezoeken.
Daarvoor doe je best geen communiekleedjes aan want onze bouviers zijn kennelhonden. En bouviers en bouvierpups durven nogal eens enthousiast zijn.

Een bouvierpup kopen? Onze werkwijze

Beste bouvierliefhebbers,

Omdat vele mensen niet goed snappen hoe onze werkwijze is bij de keuze van een bouvierpup willen we hierbij onze werkwijze duidelijk maken. 

Van elk nest bouvierpups nemen wij de eerste keuze!

Het is voor ons als bouvierfokker belangrijk te zien of wij bouvierpups willen behouden om mee verder te fokken. Deze puppies blijven meestal enkele maanden bij ons. Na deze periode beslissen wij dan of de bouvierpuppy’s gebruikt gaan worden voor de bouvierfokkerij of dat ze alsnog verkocht worden. 

Hieronder ons verder stappenplan bij het verwerven van een puppy : 

 1. Mensen nemen contact met ons op voor info over de bouvierpups. 
 2. Wij vragen dan of we ze moeten opschrijven op onze CHRONOLOGISCHE lijst van kandidaten baasjes. Wij noteren dus de datum van het eerste contact waarop mensen zeggen interesse te hebben voor een puppie. Deze lijst is ons eerste referentiepunt. Moesten er meerdere nesten bouvierpups op dat moment zijn, moeten mensen ons ook melden van welke combinatie ze een pup willen. Later veranderen gaat niet. 
 3. We verwachten wel dat kandidaat kopers vooraf een bezoekje brengen aan onze bouvierkennel.
  Zo leren ze ons ,onze bouvierpuppies en onze bouviersfokkerij kennen.
 4. Er ontstaat dus per nest bouvierpups een lijst met potentiële kopers voor bouvierteefjes en bouvierreutjes. 
 5. De bouvierpuppy’s worden geboren. 
 6. De mensen worden verwittigd dat erpups geboren zijn. Op dat moment gaan we een verbintenis aan. Wij vragen dat de mensen dan een kijkje komen nemen naar nest pups.
  Wie dan zegt een bouvierpup te willen wordt gevraagd een voorschot te storten of te betalen binnen de week.
  Wij bellen dus klant 1 van de reutjes. Indien hij interesse heeft in een van de pups vragen we een voorschot binnen de week te betalen. Na die week vervalt de keuze voor de bouvierpup en wordt de volgend kandidaat dan nummer 1.
  Indien iemand afziet van zijn plaats bij de keuze om één of andere reden schuift dus zijn opvolger kandidaat baasje een plaats vooruit.

Voorbeeld 1 :

Er zijn 4 bouvierpups reuen. Er staan 3 kandidaten voor een bouvierpup reu op de lijst. Dus gaat bouvierpup reu 1 naar de fokker, puppie reu 2 gaat naar de eerste kandidaat baasje op de lijst, puppy reu 3 gaat naar de tweede kandidaat baasje op de lijst en bouvierpup reu 4 gaat naar de derde kandidaat op de lijst. 

Voorbeeld 2 : 

Er zijn 4 bouvierpups teven. Er staan 5 kandidaten voor een bouvierpup op de lijst + de fokker = 6 kandidaten voor teefjes. Dus 2 te veel! We bellen nummer 1. Die heeft ondertussen elders een pupje gekocht. Hij valt dus weg als kandidaat. Dus gaat nummer 2 kandidaat baasje vooruit geschoven worden als nummer 1 als kandidaat voor een bouvierpup. Hij krijgt dus keuze 2 van de bouvierteefjes na de fokker. Nummer 3 wordt nummer 2. Kandidaat baasje voor een vlaamse koehond nummer 4 heeft ook een reden om nu geen pupje te nemen. Geluk voor kandidaat baasje nummer 5 want hij schuift een plaats naar voor en wordt baasje van een bouvier nummer 4. Hij heeft dus dan de laatste keuze van de bouvierteefjes en is dolgelukkig. 

Als de bouvierpups klaar zijn om te vertrekken naar de nieuwe eigenaars (d.w.z. nadat de chips bij de pupjes zijn aangebracht, de inentingen, de puppy’s ontwormd zijn en alle papieren van St. Hubertus in orde zijn) wordt de definitieve keuze van de pups gemaakt. Het is onzinnig vooraf keuzes voor een bouvierpup te maken omdat een pup op enkele dagen fel kan veranderen. Het is al meermaals gebeurd dat wij een hondje uit een nest bouvierpups kiezen als eerste keuze en dat nadien blijkt dat de laatstgekozen puppie uitgroeit tot de mooiste bouvier des flandres uit het ganse nest. Allerlei factoren spelen hierin een rol. 

Uit onze jarenlange ondervinding (wij werken al zo sinds 1989) is dit voor ons de beste en eerlijkste methode en daarom blijven wij deze aanhouden !

Hoeveel kost een bouvierpup ?

De prijzen voor een pup variëren. Ik schat dat dat schommelt tussen 900 en 1800 euro.
Als wij als eerst en enige vraag horen : “Hoeveel kost een bouvierpup?”, dan is dat meestal iemand die gewoon prijzen wil weten i.p.v. bewust voor een Vlaamse koehond te kiezen.
Na 20 jaar hondenpension en meer dan 30 jaar trimsalon hebben wij een hele resem honden mogen leren kennen.
En geloof het of niet maar het spreid zich uit van een hoopje ellende tot mooie en gezonde honden.
Een gespecialiseerde fokker, bouvierfokker in ons geval, heeft een heleboel onkosten om met een beperkt aantal fokhonden te kweken.
Er is ook een beperking van nesten per bouvierteefje en er zijn heel wat reglementen en voorzorgsmaatregelen die gevolgd moeten worden.
Dus informeer je goed en als je overtuigd bent en tien keer goed nagedacht hebt kan je de prijs vragen.
Stel dat je 1500 euro betaalt.
Daar krijg je gemiddeld 10 jaar bescherming, liefde, kameraadschap, aanhankelijkheid, lichaamsbeweging, troost en nog veel meer voor.

Welk ras je ook wil nemen, ga eerst voldoende info inwinnen. Bezoek eens een hondenshow. Bezoek enkele kennels van dat ras. Contacteer de rasclub of de KMSH.
Doe wat je wil maar ga alstublieft nooit naar een broodfokker of hondenfabriek!

Aankoop- en waarborgbewijs

Bij de aankoop van een bouvierpup krijgt u bij ons een aankoop- en waarborgbewijs. U kan deze hier terugvinden.

Levensloop van Bouvier pups

Tip: klik op de foto’s op ze te vergroten!

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Benieuwd naar onze boeven?

Wie zijn d'Engelsehutte?