Voorstelling
  Links
Voorstelling Bouvierkennel d’Engelsehutte

Bouvierkennel d’Engelsehutte verwijst naar de achternaam van de bezieler en eigenaar van de bouvierfokkerij namelijk Patrick Engelen. Patrick werd door de ‘bouvierhonden-microbe’ gebeten in 1986 toen hij zijn eerste bouvier, genaamd Bas, zonder stamboom kocht in Olen.Bouvier Bas bleek een echte werkhond te zijn maar als showhond kwam hij tekort en wat later werd Bas ziek. Een eerste teleurstelling voor aanstaand bouvierfokker Patrick Engelen. Maar dat Patrick een bouvierkennel zou starten stond als een paal boven water.

Door te leren uit de fouten van de aanschaf en het houden van de eerste bouvier Bas, en door het bezoeken van enkele hondenshows, werd de eerste bouvier met stamboom aangeschaft voor de fok. Maar algauw bleken de nakomelingen van de bouvier, gekocht van een ‘grote naam’ in de bouvierwereld, niet je dat te zijn na enkele dekkingen.
Er volgde nog eens de aankoop van een andere bloedlijn maar ook hierover bleef Patrick’s oordeel negatief.

De desillusie was nabij, dan maar een laatste poging die onvoorzien uit de lucht kwam vallen. Een klant die al jaren in het trimsalon ‘Den Engel’ kwam met zijn bouvier wou z’n bouvier laten dekken, maar wou enkel één pup ervan. De afspraak werd gemaakt dat Patrick de fok voor zich zou nemen en nu was bouvierkennel d’Engelsehutte pas echt vertrokken.

Je ziet, het is niet enkel met wat bouviers met grote namen te kopen dat je daarom een goede bouvierkennel uitbouwt. Wat geluk en dit gekoppeld aan Patrick’s koppigheid en doorzettingsvermogen om tot een kwalitatief hoogstaand ‘bouvier-resultaat’ te komen, heeft d’Engelsehutte een gerenommeerde naam opgebouwd om fier op te zijn.

Dit resultaat komt enkel door vóór ‘kwaliteits-bouviers’ en NIET voor ‘kwantiteits-bouviers’ te gaan !

Design by Het Fotohuis | Privacy