Diensten
  Links
Soorten behandelingen in ons trimsalon

Knippen
Hier wordt de vacht in model gebracht met een schaar, mits de hond niet te veel in de klit zit.
Enkele rassen of rasloze met soort gelijke vachten die worden geknipt: Poedel, Maltezer, Ö

Trimmen
Bij het trimmen wordt het dode haar uit de vacht van de hond verwijderd. Wanneer de hond trimrijp is (twee maal per jaar - voorjaar en najaar) verloopt dit verwijderen vlot, al blijft het natuurlijk een manuele arbeidsintensieve bezigheid. De dode haren worden dus met de hand uit de vacht geplukt of verwijderd met een trimmes.
Enkel rassen die geplukt worden: Bouvier, West Highland White Terrier, Engelse Cocker Spaniels, Ruwharige Jack Russels Terrier, Ruwharige Teckels, Ö

Efileren
Dit is het haar uitdunnen en inkorten met een daarvoor speciale schaar met tandjes. Sommige honden kunnen we efileren in plaats van plukken, doordat hun vacht te zacht is om te plukken.
Enkele soorten efileerhonden: Golden Retriever, SpaniŽls, Setters, Cocker SpaniŽls, en honden met een soort gelijke vacht.

Scheren
Dit is het haar inkorten van de vacht met een scheerapparaat. Er zijn ook honden die je in model kan scheren, bv. Poedels, of honden met een soort gelijke vacht.


Enkele tips :
  • Het is aan te raden uw hond niet te laten eten net voordat hij of zij naar het trimsalon komt.
  • Laat uw hond ook goed uit voor zijn grote en kleine boodschapjes net voordat u naar het trimsalon komt.
  • Het is zowel voor de hond als voor mij rustiger werken als het baasje niet bij de verzorging aanwezig is. Indien u wenst te blijven, en uw hond blijft rustig bent u natuurlijk welkom.

Design by Het Fotohuis | Privacy